Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sabina Ćudić: Danas sam dobila rezultat da sam pozitivna na Covid-19

Preuzmite sliku

Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH pozitivna je na korona virus i tu informaciju je podijelila na svom Instagram profilu, gdje je objasnila kakve simptome osjeća, ali se osvrnula i na “put pacijenta” u Kantonu Sarajevo.

Kako je navela Ćudić, u srijedu ujutro je osjetila malaksalost i umor te se telefonom javila u ambulantu porodične medicine na Dolac Malti kojoj i pripada, nakon čega je, kako je navela, dobila elektronsku uputnicu za testiranje u Domu zdravlja “Omer Maslić” i termin za petak.

“Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopćio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje. Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuća bol srednjeg dijela leđa) za pregled u Covid centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni ‘put pacijenta’ i dijelim ga sa vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta ćemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice”, napisala je Ćudić.

Ćudić je zamolila sve ljude da se čuvaju i ulože napor da zaštite sebe u svoju porodicu.

“Bolovi nisu ni najmanje bezazleni, dapače. Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu ‘tek obična gripa’. Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije. Kući sam, u ponedeljak ću, nadam se, snimati pluća. Čuvajte se i javite ako nekako možemo pomoći u navigiranju sistema. Koja pitanja želite da uputimo Vladi naredne sedmice pored svega što već planiramo?”, poručila je Ćudić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,