Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sabahudin Delalić napustio SDA: Izvinjavam se ‘moralnim vertikalama’ za duševene boli

Preuzmite sliku

Izvinjavam se “moralnim vertikalama” za duševene boli koju im je izazvalo moje ponašanje i zbog čega su prvi potrčali da bace kamen na mene i kolegu Asima Sarajlića, napisao je.

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Sabahudin Delalić napustio je članstvo u Općinskoj organizaciji SDA Novi Grad. On je bio jedan od učesnika razgovora čiji je snimak na društvenim mrežama objavio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić nakon što je poražen u utrci za predsjednika sarajevskog KO SDA.

Zbog ove afere ostavke na sve stranačke funkcije podnio je Asim Sarajlić, donedavno predsjednik Kadrovske komisije SDA i potpredsjednik te stranke.

Delalić je u pismu čelnicima OO SDA Novi Grad naveo da ne želi dovoditi u nezgodnu situaciju ni iskrene prijatelje ni “visoko moralne” kolege iz Općinske organizacije koji se sada ograđuju od njega.

– Od kada sam u SDA trudio sam se da ničim ne ukaljam obraz i ugled stranke. Žao mi je ako sam nekim svojim postupcima narušio ugled stranke i svih čestitih ljudi u SDA. Također, izvinjavam se “moralnim vertikalama” za duševene boli koju im je izazvalo moje ponašanje i zbog čega su prvi potrčali da bace kamen na mene i kolegu Asima Sarajlića“, naveo je Delalić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,