Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sa bh. tržišta se povlači dječiji bicikl kineskog proizvođača, kupcima upućena preporuka

Preuzmite sliku

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine saopćila je da se iz prodaje povlači bicikl za djecu 16” Police, kineskog proizvođača HK Trade Bander Co. Limited, jer ne ispunjava sigurnosne zahtjeve.

Bicikl za djecu predstavlja rizik od povrede, jer sile kočenja na prednjem i zadnjem točku nisu dovoljne, držači na upravljačima i sjedište ne ispunjavaju propisane zahtjeve, a zaštita na lancu, uputstvo za upotrebu i označavanje bicikla nije u skladu sa propisanim zahtjevima.

“Bicikl ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u normi BAS EN ISO 8098:2015”, navedeno je na internetskoj stranici Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine.

Uvoznik Maxi Prom Tržnica Arizona Brčko preduzeo je dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda sa tržišta, povrat od potrošača, uništenja proizvoda te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu vraćanja proizvoda.

Preporučuje se kupcima, koji su kupili ovaj proizvod, da ga prestanu upotrebljavati i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,