Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ruska firma u bh. luci dobila posao od oko 5 miliona KM

Preuzmite sliku

U saopćenju koje je objavila Evropska banka za obnovu i razvoj, navodi se da je ruska kompanija pobijedila u otvorenom postupku za nabavku lučkih dizalica i instalacija.

Emir Pitić, zamjenik dikrektora Luke Brčko za stručne i tehničke poslove, izjavio je da je ruska firma dala najbolju ponudu, ali zbog agresije Rusije na Ukrajinu pomjeren je rok dostave dizalice.

– Rok dostave dizalice pomjeren je na decembar, a prvobitno je to trebalo biti u septembru ove godine. Iz Evropske banke za obnovu i razvoj obavijestili su nas da neće biti problema u nabavci dizalice. Nama nije u interesu da raspisujemo novi tender jer to bi dugo potrajalo i probili bi se rokovi, a sada počinje druga faza rehabilitacije sa postavljanjem željezničkih šina u Luci Brčko – ističe Pitić.

U Luci Brčko je u toku projekat rekonstrukcije i modenizacije vrijedan 10 miliona eura, a koji se finansira investicijskim grantom Evropske unije od tri miliona eura i kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od sedam miliona eura.

Stavljanjem u funkciju lučkog platoa i nove dizalice Luka Brčko će postati modernija, efikasnija i konkurentnija na tržištu, što i jeste osnovni cilj njene revitalizacije. (Faktor)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,