Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji djevojčice koja je na KCUS-u u komi: “Njen mozak nije uspio izdržati, operacija je rađena u zubarskoj ordinaciji”

Preuzmite sliku

Dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja koja je prije tri dana operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, u teškom je stanju, a u životu je održavaju samo aparati, tvrde njeni roditelji.

Djevojčica je prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje se i dalje bori za život, potresla je mnoge.

Portal Kakanj.info objavio je video razgovor sa roditeljima djevojčice koja je u veoma teškom zdravstvenom stanju.

Roditelji djevojčice, kojoj je operisan očni kapak i ugrađena plastika, koju njeno tijelo nije prihvatilo, govore kako je plastika trebala biti izvađena u jednoj privatnoj ustanovi u Sarajevu, ali da njen mozak nije uspio izdržati anesteziju te da je operacija urađena u unajmljenoj sali.

“Imala je spušten kapak, pa je prije imala operaciju, ali plastiku koja se ugrađuje u kapak njeno tijelo nije prihvatilo. Plastika je trebala biti izvađena u privatnoj ustanovi Halimić, ali zbog davanja totalne anestezije njen mozak nije izdržao. Međutim, prema našim saznanjima navodno operacija se izvela u iznajmljenoj sali poliklinike Bejtović, za operaciju je bila zadužena dr. Nina Jovanović. U tom trenutku nismo znali ko je anesteziolog, ali smo saznali da je bio dr. Suad Rožajac a prema njihovim riječima je šokantna spoznaja da je ova operacija rađena u zubarskoj ordinaciji Bejtović”, govore očajni roditelji.

U cijeli slučaj je, navodno uključeno i Tužilaštvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,