Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji demantovali medije i MUP TK: Naše dijete je osjećajno, mirno i povućeno i nikada nije igralo igricu “Plavi kit”

Preuzmite sliku

Nakon što su danas brojni mediji objavili informaciju kako je učenik VI razreda Osnovne škole u Mihatovićima kod Tuzle isjekao ruku igrajući igricu “Plavi kit” što je potvrđeno od strane portparola MUP-a TK, Izudina Šarića na mail redakcije dobili smo i demant roditelja koji prenosimo u nastavku:

Dirnuti smo neprofesionalnim odnosnom MUP-a TK i medija koji izvještavaju o temi: IGRICA „PLAVI KIT“ U OSNOVNOJ ŠKOLI MIHATOVIĆI U TUZLI.

Kao i svaki roditelji, tako smo i mi, jako zabrinuti za svoje dijete. Imali smo prave namjere, a to je da obavjestimo i da sarađujemo sa nadležnim, (kao što su: škola, policija…), a prije svega pomoći i suzbijanju tog problema kako nebi došlo do većih posljedica.

Sada smo se našli u situaciji da ne znamo ni ko nam zaista želi pomoći. Imamo osjećaj da od ovog slučaja policija pravi ozbiljan problem iznošenjem neistina, a mediji prave priču za što bolju čitanost, odnosno što veću dobit u finansijskom smislu.

Žao nam je što je došlo do ovoga i ovim putem želimo iznijeti pravu istinu, ali i DEMANTOVATI NAVODE MEDIJA I MUP-a TK.

Naše dijete je vrlo osjećajno i mirno. Povučeno i pravilno odgojeno. Nikada nije igrao igricu „Plavi kit“ jer na njegovom računaru, laptopu i telefonu ne mogu se naći takvi podaci. Čak i inspektori koji su izlazili na lice mjesta nisu mogli naći takve tragove. Informacija da je igrao igricu „plavi kit“ nije tačna.

Dijete je saslušano u našem prisustvu i nikada nije rekao da je igrao igricu. Kao i svaki dječak u njegovim godinama, vjerovatno je čuo za tu igricu i sa svojim vršnjacima je istu pogledao na Youtube-u. Ali tu se ne igra igrica. Također, podatak da je isjekao ruku nije tačna. Preuveličavanjem stvari i neistinama ne možemo edukativno djelovati na čitaoce i na potencionalne korisnike te igrice.

MUP TK je trebalo prvenstveno da zaštiti naše dijete jer je on maloljetan, a ne da ga etiketira. Kao što znate mi živimo u maloj sredini i sada imamo određene probleme u tom smislu.

Molimo da ispravite navode i objavite ovaj demanti, jer naše dijete ne zaslužuje da bude loše tretirano od društva i zajednice.

Gospodina Izudina Šarića, portparola MUP-a TK, pozivamo na odgovornost i da ne iznosi neistine kao što je to u ovom slučaju. Za dalji tok postupka sa MUP-om TK ćemo se sami pobrinuti, jer naše dijete niti jednom nije izjavilo da je igralo navedenu igricu. Datum 19. maj, kao datum početka igranja igrice, ćemo utvrditi iz Zapisnika i na taj način vidjeti ko je dao taj podatak, navodi se u pismu roditelja dječaka koji pohađa Osnovnu školu “Podrinje” u Mihatovićima kod Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje