Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

RMU “Banovići”: Premijeru Hodžiću svrstali ste se na stranu Mirsada Kukića

Preuzmite sliku

Iz RMU “Banovići” d.d. Banovići danas je na adresu premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića upućena protestna nota kako se navodi u saopćenju zbog njegove privatne posjete koja je iskorištena u “znak podrške rudarima Banovića“.

Smatramo da se radi o klasičnoj manipulaciji premijera Kadrije Hodžića i ministara Zvjezdana Karadžina i Midhata Dobrnjića, koji su boravili na području općine Banovići, na prostoru koji je u vlasništvu RMU „Banovići“ d.d. Banovići, a da o tome nisu obavijestili, kako to običaji nalažu, gospodina generalnog direktora Fadila Kudumovića.

Kako smo već kazali, gospodine Premijeru, dobri običaji i dobra pravila nalažu da se morate najaviti domaćinu, a od vas to posebno zahtjevamo jer ste posjetu obavili kao Premijer Vlade svih građana Tuzlanskog kantona.

Smatramo da ste prvo trebali posjetiti generalnog direktora RMU „Banovići“ d.d. Banovići Fadila Kudumovića i iz prve ruke se informisati o okolnostima izbijanja požara i trenutnom stanju u Rudniku, a nakon toga sa Direktorom i Upravom obaviti službenu posjetu i obilazak jame “Omazići“, te dati podršku nekolicini rudara koju ste posjetili jučer.

Na ovaj način ste se svrstali na stranu Mirsada Kukića i kazali da niste Premijer svih građana Tuzlanskog kantona, nego da ste privatni premijer jednog čovjeka koji vas je vodao pokazujući kao „mečku“.

Isto tako, smatramo da ste pored Uprave RMU „Banovići“, bar usput trebali posjetiti Općinu Banovići i općinskog načelnika dr. Begu Gutića.

Smatramo Premijeru da u ovom trenutku imate puno važnijeg posla, a to je da se bavite zaštitom građana u vrijeme pandemije koronavirusa i teškog zdravstvenog stanja na području Tuzlanskog kantona koje je u vašoj nadležnosti, te nabaviti vakcine, a manje se miješati u poslove koji nisu u vašoj nadležnosti, navodi se u saopćenju kojeg potpisuje v.d. direktor Fadil Kudumović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje