Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Reisu-l-ulema IZ u BiH primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske

Preuzmite sliku

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u Sarajevu primio u oproštajnu posjetu dosadašnjeg ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koca, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovom prilikom ambasador Koc je zahvalio na dobroj saradnji s Islamskom zajednicom i reisu-l-ulemom, posebno na velikim projektima kao što su dovršenje administrativne zgrade Rijaseta na Kovačima i rekonstrukcija brojnih vjerskih objekata, među kojima su i džamije Aladža u Foči i Arnaudija u Banjaluci.

Podsjetio je da je tokom svog mandata u Bosni i Hercegovini posebno radio na produbljivanju veze između bosanskohercegovačkog Rijaseta i turskog Diyaneta kao srodnih institucija, te da s najljepšim utiscima odlazi iz BiH. Reisu-l-ulema je zahvalio na dobroj saradnji s turskim ambasadorom, ocijenivši da je na najbolji način predstavljao tursku državu i turski narod u BiH, te da mu je bila čast i zadovoljstvo sarađivati s njim.

Izrazio je nadu da će Koc ostati prijatelj BiH i nakon povratka u Tursku i prelaska na drugu dužnost. Na kraju susreta reisu-l-ulema i ambasador Koc su razmijenili prigodne poklone. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,