Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Reakcije stanovnika TK nakon zemljotresa: “Ovo su nam samo opomene koliko smo nemoćni”

Preuzmite sliku

Zemljotres jačine 4.2 stepena po Richteru registrovan je danas na području Bosne i Hercegovine.

Stanovnici Srebrenika, Gradačca, Banovića, Lukavca, Živinica, Tuzle i drugih mjesta širom Tuzlanskog kantona na društvenim mrežama iznose jezive utiske tih nekoliko sekundi koje su preživjeli tokom ointezivnog podrhtavanja tla.

“Baš je zatreslo ozbiljno. Nismo ni svjesni koliko smo mali bez uticaja, na prirodne sile iznenadne koje nas u sekundi mogu izbrisati sa lica zemlje. Ljudi moji dragi, volimo se i poštujmo, bez degradiranja i različitosti, jer smrt je bliža nego jaka za vratom. Ovo malo života što nam je ostalo da provedemo u miru i ljubavi zajedničkoj uvažavajući i poštujući jedne druge. Ovo su nam samo opomene koliko smo nemoćni , i da na život gledamo drugačije sa poštovanjem bez zlobe i mržnje jedni prema drugima.Ne ponovilo se ni dušmaninu.” navodi Adnan H. iz Tuzle.

Vezano | Građani Tuzle osjetili jače podrhtavanje tla 

“Srebenik se osjetilo strašno, treslo se na višim spratovima, svi su izašli na ulicu, ne ponovilo se nikada”, navodi Ismeta A., podsjećamo epicentar je bio svega devet kilometara od Srebrenika.

“Ja sam osjetila tutnjavu mislila sam da je opet jak vjetar nisam ni pomislila na zemljotres. Ali se dobro osjetilo” navodi Amira B. sa Husina.

“Najjači zemljotres do sada. Dobro nas je protreslo. Drhtala sam od straha, još dugo nakon potresa” navodi Sadika I. iz Tuzle.

“Treslo se u Živinicama”, “U Gradačcu se baš osjetilo, uplašili smo se”, “U Banovićima je isto bilo jako neugodna situacija, trajalo je nekoliko sekundi” navode stanovnici ovih područja.

Vezano | Zemljotres snage 4,2 stepena sa epicentrom kod Tuzle, osjetio se i u Hrvatskoj i Srbiji 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje