Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Reakcija nakon pocijepane zastave EU pred Ambasadom Hrvatske: Bisera Turković osudila vandalski čin u Sarajevu

Preuzmite sliku

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, danas je, 31. januara 2021. godine, osudila vandalski čin koji se sinoć dogodio u centru Sarajeva.

“Osuđujem uništavanje zastave Evropske unije na zgradi Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu. Ovaj vandalski čin kojeg su počinili pojedinci za nas je neprihvatljiv, ne predstavlja stav većine građana naše zemlje i za njega nema mjesta u Bosni i Hercegovini. Naše čvrsto i strateško opredjeljenje je članstvo u Evropskoj uniji, ali i unapređenje izgradnje dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom na bazi uvažavanja i razumijevanja. Očekujem od nadležnih istražnih organa u Bosni i Hercegovini da što prije rasvijetle ovaj nemili događaj”, kazala je ministrica Turković.

Vezano | Sarajevo: Skinuta i pocijepana zastava EU na zgradi Ambasade Hrvatske

Podsjećamo, nepoznate osobe oštetile su sinoć jarbol na zgradi Hrvatske ambasade u Sarajevu oštetivši jednu od istaknutih zastava, potvrđeno je jutros za N1 iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili pripadnici sarajevske policije, a potraga za osobama koje su pričinile materijalnu štetu još uvijek je u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje