Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Rat saopštenjima između DF-a i SDP-a zbog isplate pomoći budžetskim korisnicima

Preuzmite sliku

Nakon što se Klub Demokratske fronte u Skupštini TK-a oglasio saopćenjem za javnost pod naslovom “Laži i zablude jeftinog populizma SDP-a TK” koje prenosimo u nastavku danas je usljedio odgovor KO SDP BiH Tuzla.

Obavještavamo građane Tuzlanskog kantona da je SDP svojom inicijativom o selektivnoj isplati pomoći u iznosu od 1080.00 KM isključivo budžetskim korisnicima imao opasne namjere s ciljem finansijske i političke destabilizacije Tuzlanskog kantona.

Naime, delegati u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine iz SDP-a (Dževad Hadžić i Slađan Ilić) nisu podržali implementaciju Zakona o pripadnosti javnih prihoda u ovoj godini oštetivši tako budžet Tuzlanskog kantona za cca 28.000.000 KM. Tom izdajom građana Tuzlanskog kantona koji su ih delegirali u Dom naroda Parlamenta Federacija Bosne i Hercegovine su onemogućili ovu i sve druge vidove pomoći za sve građane Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, na inicijativu Kluba Demokratske fronte povećana su sredstva svim budžetskim korisnicima, uvedene su porodiljske naknade u iznosu od 1000.00 KM, te su isplaćene i jednokratne pomoći penzionerima sa minimalnim penzijama.

Dakle, Klub Demokratske fronte je uradio više za građane Tuzlanskog kantona nego svi sazivi vlada pod vodstvom SDP-a i njihovih koalicionih partnera (PDA i HDZ), uvodeći naš kanton za vrijeme prošlog mandata u finansijsku i političku stabilnost.

Klub Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona će i u budućem periodu, kao i do sada, voditi odgovornu političku borbu za prava svih građana kao i za sistemsko i odgovorno poboljšanje materijalnog statusa svih budžetskih korisnika, navode iz Kluba Demokratske fronte u Skupštini TK-a.

Iz KO SDP BiH Tuzla danas su uputili demant na kako navode frustrirajuće Saopćenje lijevog krila Živiničke desnice (DF)

Tendenciozno, populističko i zlonamjerno saopćenje lijevog krila Živiničke desnice, Demokratske fronte (DF) bezuspješan je pokušaj obmane javnosti i prekrajanja nepobitnih činjenica.

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla i delegati SDP-a u Domu naroda Parlamenta FBiH su bili ključan faktor za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda čime je ispravljena decenijska nepravda prema građanima Tuzlanskog kantona koju ste upravo vi iz DF-a zajedno sa vašom maticom (SDA) kreirali i godinama štitili.

Neograničena površnost, bezbroj dezinformacija i mizeran nivo kulture političkog dijaloga iznesen u javnom prostoru od strane članova DF-a zahtjeva jasan demant, navedeno je u saopćenju KO SDP BiH Tuzla.

Podsjećamo vas da je upravo Sindikat tražio isplatu jednokratne novčane pomoći za sve uposlenike koji platu primaju iz Budžeta TK i to na preporuku, i u skladu sa Odlukom Vlade FBiH koju ste vi imenovali i u kojoj učestvujete.

U Budžetu TK postoje novčana sredstava za ovu namjenu, o tome su i aktuelni Ministri Vlade TK u hodnicima Skupštine, jasno komentarisali da sredstava “ima sasvim dovoljno da se pomoć još danas isplati”.

Opterećeni gubitkom političkog identiteta, sujetni i “ojačani” preletačima, vama u DF-u jedini stvarni razlog besmislenog saopćenja i frustracije je činjenica što inicijativu niste uputili vi iz DF-a.

Kako otvorismo temu o Budžetu TK, podsjećamo javnost da ste u toku kampanje izmijenili Zakon o šumama (isključivo za korist pojedinca), a da ste istim oštetili Budžet Tuzlanskog kantona za 6 miliona KM na godišnjem nivou.

Pozivamo vas da upoznate javnost sa stvarnim rezultatima novih Pedagoških standarda u školama i iznesete informaciju ko su 120 novih uposlenika tzv “administrativnih” i pomoćnih radnika u osnovnim i srednjim školama i koliko Budžet TK košta ta vaša predizborna “glasačka fabrika”.

Poručujemo “starom patrioti Vujoviću” da nam samo on ne priča o izdaji jer su nam u glavi još uvijek svježe njegove patriotske slike iz vremena ‘92-‘95.

Na kraju, zahvaljujemo se RTV TK što nam, za skromna 3 miliona KM iz Budžeta, omogućava da skoro svako veče u Dnevniku gledamo i slušamo gospodina Vujovića, navedeno je u saopćenju Kantonalnlnog odbora SDP BiH Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,