Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rasprava Dodika i Trivić: Vi meni kažete da lažem? Bili ste balavica tada

Preuzmite sliku

“Da vas malo podučim, jer očigledno vam fali malo o metodologiji političkog rada i dosljednosti. Napadate SNSD zašto nije glasao za Deklaraciju, a onda kaćete kako litije trebaju biti iznad političkog djelovanja. To ste vi rekli i meni govorite o licemjerstvu? Ja mogu da odem korak dalje, ali neću da vrijeđam”, odgovorio je Milorad Dodik na riječi Jelene Trivić na Posebnoj sjednici NSRS.

Nakon što ga je nazvala licemjerom, Dodik je odgovorio Jeleni Trivić:

“Mislim da vi drugo ništa ne radite osim što pratite šta ja radim. Nekom prosječnom muškarcu bi možda imponovalo. Potpuno ste promašili dnevni red, ali ne trebate držati meni predavanje, ja nisam vaš student. Vidim da provjeravate već na telefonu kako ste ispali? Da li sam licemjeran? Vi niste baš ona koja bi trebala da ocjenjuje. Sa vama nisam nikada imao nijedan razgovor, nijedan kontakt, nisam imao nijedan posao u životu. Fali vam mnogo da biste mogli reći šta je licemjerstvo.


Političko licemjerstvo je legitimna stvar u javnom diskursu. U svakom slučaju, iznijeli ste dosta stvari koje su potpuno nespojive i kontradiktorne”.

Potom je kazao da Trivić fali znanja o “metodologiji političkog rada”

“Da vas malo podučim, jer očigledno vam fali malo o metodologiji političkog rada i dosljednosti. Napadate SNSD zašto nije glasao za Deklaraciju, a onda kažete kako litije trebaju biti iznad političkog djelovanja. To ste vi rekli i meni govorite o licemjerstvu? Ja mogu da odem korak dalje, ali neću da vrijeđam”.

“Uzmite stenogram pa pogledajte šta se govorili. Napali ste za Deklaraciju i kažete da se politika mora izdići”, kazao je.

“Vi ste pokušali da nabacate svašta, govorite o predstavnicima naroda. Ono što vidimo u Skupštini je daleko više od toga što vi imate pravo. Vi zloupotrebaljavate demokratsko mišljenje svih drugih koji ne misle kao vi.

O kakvom ugrožavanju slobode pričate? Ma ko ste vi? Ko? Vi ste manjina ovdje? Nezadovoljni ste zbog toga i onda namećete priču kako vama pripada više prava”, dodao je Dodik.

Poručio joj je da se “njeno znanje zasniva na tabelama”.

“Posebno sam se trudio da vidim kada su ekonomske teme i kada ste izlagali, pokušao sam vidjeti vaše poruke. Vaše znanje se zasniva na tabelama, ništa drugo ne znate. Tabele nisu život, to možete da predajete djeci u školi.

Imate porodicu, imaju i drugi, nije pristojno diratil. Ako imaju neke stvari te vrste, prijavite organima.

Vi meni kažete da lažem? Vi meni? Ja nisam protiv vas, nisam naravno ni za. Vi imate pravo da mislite šta hoćete, ali nepristojno bi bilo da ja kažem da lažete. Nepristojno. Možete namjestiti taj cinični osmijeh koliko hoćete, ne smijete se baš lijepo”.

“Ja se nisam bojao State Departmenta, a da se bojim jednog Đukanovića? Nikada nisam imao nijedan dogovor, niti posao sa Milom Đukanovićem. Nikada nisam težio tome.

Milorad Dodik je u to vrijeme, u veoma opasno vrijeme, izašao i rekao: Dali ste Crnoj Gori 55 posto, dajte meni 80. Ne sjećate se toga? Bili ste balavica i studirali ste tada. Ja sam tada mimo svih stavova i međunarodnih faktora zatražio referendum o statusu RS”, kazao je Dodik kao odgovor na riječi Jelene Trivić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje