Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Radončić: Napredak je napravljen na svim tačkama o kojim se pregovara

Preuzmite sliku

Mislim da smo napravili dosta uspjeha uz pomoć naših veoma važnih međunarodnih medijatora, koji zaista ulažu ogromne umne, diplomatske i fizičke napore da nas dovedu do pozicije da smo danas napravili jedan veliki iskorak i u sređivanju stanja u Federaciji BiH, zemlji, ali i euroatlantskim integracijama, kazao je predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić nakon trećeg dana pregovora o Izbornom zakonu u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu.

Navodi da je mijenjanje ustava u svakoj zemlji veoma teška materija. ali da se razgovaralo o nekoliko teških izazovnih tema koje traju već deset godina.

– To je izbor člana Predsjedništva BiH, integritet izbora, zaustavljanje blokada u Federalnom parlametntu, u Vladi FBiH na pozicijama predsjednika i potpredsjednika FBiH i još desetak veoma važnih pitanja – rekao je Radončić.

Predsjednik SBB-a smatra da je napredak napravljen na svim tačkama o kojim se pregovara.

– Razgovara se veoma tolerantno, ravnopravno, nema stranaka koje su privjesci, svi nosimo teret svoje odgovornosti. Mislim da se stavovi približavaju i da je, nadam se, sutra “dan D”, i da ćemo iz toga izači jači kao Bosna i Hercegovina, ali niko ne smije sto posto biti siguran šta će se dogoditi – kazao je Radončić.

Pregovori se nastvaljaju sutra u 9.00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje