Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Radončić nakon oslobađajuće presude: Ovo je velika pobjeda, od početka smo tvrdili da smo nevini

Preuzmite sliku

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić obratio se medijima nakon izlaska iz sudnice Suda BiH, gdje je prvostepenom presudom oslobođen po svim tačkama optužnice. Poručio je da je od početka tvrdio da je nevin.

“Pokazalo se ono što smo od početka tvrdili, da smo nevini ljudi i da smo žrtva porodične montirane optužnice. Drago mi je da smo dokazali da nema elemenata za naš krivični progon i da se u jednom fer sudskom postupku dokazalo da osim želje da se mi politički eliminiramo, ne postoji nijedan drugi dokaz i nijedan zakonski okvir da se mi procesuiramo”, kazao je Radončić po izlasku iz sudnice.

Poručio je da je današnja presuda velika pobjeda, ne samo njega, već i građana BiH koji shvataju da nezavisni sud ima snage i profesionalizma da jednako tretira i Tužilaštvo i odbranu.

“Očekujem da će se Tužilaštvo žaliti s obzirom na to koliko su bili zainteresovani za progon gospodina Radončića. Na dokazivanje su potrošili mnogo više vremena od odbrane”, kazao je kratko i Radončićev advokat Asim Crnalić. (Tuzlanski.ba | Foto: Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,