Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Radončić: Bakir je bolji sa Dodikom i Čovićem od mene

Preuzmite sliku

Bakir je bolji sa Dodikom i Čovićem od mene. Lagumdžija – nek se ne vraća. Mektić nek ne diže bune.
Ako Vlada Kantona ne napravi transferzalu, izlazimo iz vlade! Konaković je bio na vlasti, nije vrijeme za učenje! MAP kompromis, bile su neke od izjava koje je kazao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić u Centralnom dnevniku na Face televiziji.

Radončić je kazao kako je njegovo gostovanje u studiju CD-a odgovornost prema javnosti.

-Debate, kao ove u Vašoj emisiji su stresne, ali ako neko odbije to, on odbija odgovornost.

Na pitanje je li ostao pri mišljenju da je Bakir “ kreten”, Radončić kaže:

-Ja sam prošao suđenja na kojima se pravosnažno oslobođen, prošli smo kampanje u kojima nas je Izetbeović vrijeđao, gdje je bio čak i kažnjen zbog toga. Kulminiralo je time što sam rekao da je kreten, ali ne želim da se izvinjavam, jer imam pravo da koristim takvu vrstu kolokvijalnog rječnika.

Zarad određenih interesa je ušao u koaliciju sa SDA, za koju je kazao da i nije koalicija!

– Mi smo se obradovali kada je DF ušao, ali je SDA procijenila da im SBB treba, kazao je.

-Potpisali smo neku vrstu izjave o pravljenju patriotskog bloka, mi nismo koalicija, mi smo na putu koalicije prošli ključnih 10%. Dogovorili smo se da pravimo koaliciju. Prošli put smo se jako lagano dogovorili i jako teško radili, ovog puta trebamo teško pregovarati da bi lakše radili. Ja Dodiku uopće ne odgovoram. Ne želim da se branim, želim da pitam šta je u tome da budemo izolovani, da nemamo nikakve komunikacije sa susjednim državama. Zar je dobro za BiH da Dodik ide u Beograd, a Čović u Zagreb? Mi moramo naći odgovor na srpsko-hrvtasko zbližavanje. Bošnjaci moraju mnogo hrabrije da idu bilo gdje, istakao je govoreći da nije izdajnik, ali se mora, kako kaže, boriti za ljude.

-Mogu ja da ne volim SDA i Izetbegovića, može i on da ne voli mene, ali mi smo dvojica najjačih bošnjačkih političara. Ne treba kao bošnjački politički faktor da dozvolimo Željku Komšiću da nas gleda sa balkona i govori kako će se nešto raditi. Komšić nama može probati igrati neku regulatornu agenciju, nama to ne treba, rekao je dodajući da se Komšić približavao SDA, a Nikšić ostao dosljedan BH bloku.

Oni koji su ostali principijelni ,BH blokom, neulaskom u vlast pojačavaju pozicije prije lokalnih izbora, potvrdio je Radončić.

-Lahko se može dogoditi da SBB, neku cijenu državnog patrizoizma plati na lokalnim izborima, lošim rezultatom, dodao je Radončić.

Da li će preuzeti ministarsku poziciju zavisi od mnogo faktora.

Govoreći o putu ka NATO-u IPAP nije kompromis, istakao je i da to ne žele.

-Srbija ima mnogo bolju saradnju sa NATO savezom. Za nas je MAP najbolje rješenje,ne mogu govoriti o kojem kompromisu govori Izetebegović,ali se radi na tome.

Na uporno instistiranje urednika Hadžifejzovića,Radončić je rekao da MAP ostaje a da će se oko ANP-a naći neki kompromis.

-Padaju standardi u BiH. Imamo nesređene odnose i ne smijemo gubiti vrijeme. Mora neko ući u federalnu i državnu vlast i stalno podsjećati na ekonomiju i finansiju, kazao je Radončić, govoreći da je Bakir bolji sa Dodikom i Čovićem.

-Ja nisam izradio Nikšića, poslao sam mu poruku da se nadam da će pobijediti kao predsjednik SDP-a, kazao je, nakon čega se razgovaralo o VSTV-u i aferi “potkivanja” Milana Tegeltije.

-Mektić nije otišao na lice mjesta gdje su ubijeni policajci, a sada hoće da bude pred VSTV-om. Mektić ima mnogo krivičnih prijava. Ministar sigurnosti se ne smije baviti organizacijom demonstracija, naročito demonstracija pred zgradom Suda BiH. Šta ako kriminalne grupe uđu i otmu dokaze o ratnim zločincima. Niko nije kriv dok mu se to ne presudi, kazao je Radončić govoreći o Tegeltiji.

U video prilogu pogledajte šta Radončić kaže odgovarajući na pitanja: Hoće li ostati u Vladi Kantona? Kada će biti formirana federalna i državna vlast? Koliki toranj pravi i ko je investitor? Šta kaže o Lagumdžiji, Nikšiću, Mektiću, Dodiku, Čoviću, Konakoviću…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,