Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Putnica iz BiH sa pozitivnim PCR testom napravila pometnju na njemačkoj granici

Preuzmite sliku

Putnici njih 38 koji su autobusom iz BiH prekjučer putovali u Njemačku svjedočili su nemilom događaju kada je na njemačkoj granici otkrivena jedna putnica čiji je PCR test bio pozitivan na Covid-19.

Naime, ona je posjedovala PCR test koji je bio preveden na njemački jezik. Međutim, problem je nastao jer je rezultat testa koji je putnica predočila na uvid odnosno dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku.

Obzirom da vozači nisu poznavali latinski jezik pustili su je u autobus sa ostalim putnicima.

Tako je putnica koja je bila pozitivna na koronavirus uspjela preći i hrvatsku i slovensku granicu. Međutim, ne i granicu Njemačke gdje je otkriveno kako je ona zapravo na uvid dala pozitivan PCR test, piše Super radio Minhen.

Iz kompanije “Kantić Touristik” koja je bila zadužena za prijevoz putnika Istakli su da su iznenađeni ovim postupkom putnice, koja je svojim nesavjesnim ponašanjem ugrozila život 60 putnika, dva vozača i svih policajaca i carinika koji su vršili kontrolu, te da će protiv nje podnijeti tužbu.

Navode da je putnica odmah odstranjena iz autobusa koji je zadržan na granici i svi putnici bez prava boravka u Njemačkoj su vraćeni nazad u BiH.

“Firma je organizirala drugi autobus, koji je preuzeo putnike sa granice kojim je odobren ulazak u Njemačku, njih 38 i krenuo prema odredištu, tj. prema gradovima gdje putnici idu. Ostali putnici koji su vraćeni sa granice iz razloga što nemaju boravište u Njemačkoj, njih 21, krenuli su sa našim autobusom prema BiH”, navode iz kompanije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,