Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Psovke i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi upućene predsjedniku Kluba SDA Bratunac

Preuzmite sliku

Općinski odbor SDA Bratunac najoštrije osuđuje vandalsko, primitivno i nacionalističko ponašanje Aleksandra Petrovića, savjetnika u Kabinetu načelnika općine Bratunac Srđana Rankića, na današnjoj sjednici SO Bratunac.

“Psovke i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi upućene predsjedniku Kluba SDA u SO Bratunac u toku zasjedanja Skupštine pokazuju da je ugrožena bezbjednost bošnjačkih odbornika tokom održavanja sjednice SO Bratunac. Velikosrpska nacionalistička politika koju zagovara i provodi aktuelni načelnik može imati pogubne posljedice po međunacionalne odnose u ovom gradu.

Ako su odbornici izloženi ovakvim vrijeđanjima i pritiscima na zvaničnim sjednicama šta onda mogu očekivati građani Bošnjaci na ulici i svakodnevnom životu.

Pozivamo agencije koje su zadužene za bezbjednost građana da se pozabave bezbjedonosnom situacijom u ovom gradu i da ispitaju incident koji se dogodio”, saopćeno je.

Ministarstvo unutrašnjih poslova entiteta RS ovo može smatrati zvaničnom prijavom protiv imenovanog za širenje vjerske i nacionalne mržnje, napominju dalje.

“Ukoliko ovaj incident ostane bez istrage, epiloga i sankcije možemo očekivati radikalnije prijetnje i pritiske. Pozivamo sve ambasade, međunarodne i domaće humanitarne i druge organizacije da prekinu saradnju sa općinskom administracijom u Bratuncu u kojoj sjede ljudi koji još uvijek žive u 1995. godini.

Ovim putem želimo se zahvaliti dijelu odbornika iz reda srpskog naroda koji su odmah reagovali i pomenutog profesora, primitivca i ekstremistu, upozorili na neprihvatljivo ponašanje i vrijeđanje”, dodaje se.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,