Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvog dana ramazana Skaka i Ramić obišli povratnike u Janji i uručili ramazanski top

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Edin Ramić, ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH, entiteta u Bosni i Hercegovini, boravili su u službenoj posjeti Bijeljini te povratničkom džematu u Janji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ispred Atik džamije u Janji izvršena je primopredaja ramazanskog topa koji će ubuduće u Janji oglašavati kraj posta. Skaka i Ramić su u pratnji Hasan ef. Camića proučili Fatihu i položili cvijeće na spomen obilježje ubijenim civilnim žrtvama i borcima iz Janje.

‘Prvi dan ramazana ministar Ramić i ja smo odlučili obradovati povratnike u herojsku Janju. Ovi ljudi su primjer kako se brani i gradi Bosna i Hercegovina i mi im na ovaj način odajemo priznanje te širimo jednu tradiciju mira, zajedništva, radosti i vjere koja odlikuje ovu zemlju i njene građane’, rekao je Skaka.

Prethodno su Skaka i Ramić održali službeni sastanak sa Mićom Mićićem, gradonačelnikom Bijeljine, a razgovarali su o jačoj saradnji na nivou gradova, posebno u periodu borbe protiv pandemije i njenih posljedica.

Otvorene su brojne teme uključujući korištenje evropskih fondova o čemu će biti govora u narednom periodu.

‘Sarajevo je glavni grad BiH i ima odgovornost da gradi odnose sa gradovima širom države. Drago nam je da je gradonačelnik podržao ovu ideju. Gradovi i lokalne zajednice mogu i trebaju intenzivirati odnose, zajedno sa svim ostalim nivoima vlasti kako bismo odgovorili na izazove koji su pred nama’, dodao je Skaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,