Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prvi slučajevi virusa korona u školama na području TK

U više osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona potvrđeni su prvi slučajevi zaraze korona virusom, sazanje Tuzlanski.ba.

Naime, u četiri osnovne škole na području TK do sada je potvrđena infekcija virusa COVID-19 kod ukupno devet učenika. Također, COVID-19 je potvrđen i kod troje nastavnika koji su iz tri različite škole, saznaje naš portal.

Kada su u pitanju srednje škole na području Tuzlanskog kantona kako sazanjemo tu nema za sada slučajeva zaraze korona virusom među učenicima.

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, škole u kojima su potvrđeni slučajevi zaraze korona virusom podsjetio je da su dužne striktno postupiti prema važećoj Naredbi Ministarstva zdravstva FBiH, te da su obavezni poštovati preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH, donešene odlukom Kantonalnog Kriznog štaba i kriznim planom škole.

Također, škole su obaviještene da u slučajevima zaraze korona virusom u nakraćem roku moraju obavijestiti nadležne organe i tijela.

Inače, jednom sedmično škole sa područja Tuzlanskog kantona odnosno Pedagoški zavod informiše nadležno Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona o epidemiološkoj situaciji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,