Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prvi mliječni smoothie sa supersastojcima i visokovrijednom kulturom LGG – B.Aktiv LGG Super Smoothie

Preuzmite sliku

Dukatov B.Aktiv™   LGG® Super Smoothie jogurt sa spirulinom je inovacija koja stiže iz Lactalisa, a riječ je o zanimljivom spoju najpopularnijeg funkcionalnog jogurta, sočnih komadića jabuke, breskve i limete i čak dvije supernamirnice: spiruline i kurkume.

Ovo funkcionalno mliječno piće sadrži visokovrijednu kulturu LGG® (Lactobacillus rhamnosus), vitamin B6 koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema te antioksidans, vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

„Današnji potrošači dio su velike globalne porodice, informisani su, prate trendove i okreću se proizvodima koji ih mogu podržati u njihovoj svakodnevici i životnom stilu. Naš cilj je ponuditi funkcionalna rješenja za borbu sa zahtjevima današnjice kroz kvalitetne i stabilne proizvode, gdje ulažemo stručnost, znanje i iskustvo,“ istaknuo je Dino Bajrić, direktor marketinga Lactalis BH.

Spirulina – supernamirnica za super smoothie

Ovaj funkcionalni proizvod prvi je iz linije mliječnih smoothija na tržištu sa super sastojcima. B.Aktiv™   LGG® Super Smoothie jogurt sa spirulinom sadrži super namirnicu spirulinu, koja je izvor proteina, brojnih vitamina i minerala, a odlikuju je i moćna antioksidacijska i protuupalna svojstva. Spirulina je alga specifične plavo-zelene boje koju karakterizira visoki omjer hranjivih tvari što je čini jednom od najpopularnijih dodataka prehrani u svijetu.

Super namirnice u sebi kriju veliku moć obnove usporenog organizma kojem nakon duge i hladne zime treba bogatstvo proteina i vitamina koji će pomoći osnažiti imunološki sistem te obnoviti energiju. Novi linija B.Aktiv LGG Super Smoothie savršen je odgovor na proljetni umor te je idealan za obnovu energije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,