Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi izliječeni pacijent u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Preuzmite sliku

Direktor Kantonalne bolnice ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je izliječenje prvog hospitaliziranog pacijenta u Unsko-sanskom kantonu (USK), koji je bio pozitivan na koronavirus.

‘Mlađi muškarac iz Bihaća dva puta je bio negativan na retestu i prebačen je na Odjel kao izliječen pacijent’ – rekao je doktor Havić.

Dodao je i da je u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti trenutno smješteno šest pacijenata oboljelih od COVID-19, pet u izolaciji, te jedna osoba na intenzivnoj njezi na respiratoru.

Kantonalni štab civilne zaštite i Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) jutros su potvrdili kako su još dvije osobe iz Cazina i jedna iz Bihaća pozitivne na koronavirus.

‘Od jučer poslanih 58 uzoraka za testiranje na koronavirus s područja našeg kantona, iz Sarajeva smo dobili potvrdu za tri pozitivna testa. Radi se o dvije osobe iz Cazina i jednoj iz Bihaća’ – rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona istaknuto je da su sve tri osobe bile u kontaktu s ranije oboljelim osobama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,