Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prva beba u Livnu rođena tri dana nakon Nove godine

Preuzmite sliku

Predstavnice Zajednice žena HDZ-a BiH Livno “Katarina Kosača”, u društvu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Jozića, u petak su posjetile novorođenčad i majke na Ginekološkom odjelu Županijske bolnice u Livnu te su im tom prigodom uručili prigodne darove.

Na odjelu za ženske bolesti i porod Županijske bolnice dr. fra Mihovil Sučić u Livnu prva beba u 2019. godini rođena je 3. siječnja u 3:30 sati. Roditelji dječaka su Ljubica i Ilija Baković iz Tomislavgrada, i novorođeni Ivan im je prvo dijete, priopćeno iz Vlade Hercegbosanske županije.

Na istom odjelu potom su rođene još dvije bebe, a prema riječima šefa Odjela doktora Dražena Vrdoljaka, novorođene bebe i majke dobro se osjećaju i porodi su prošli bez problema.

Inače na Ginekološkom odjelu Županijske bolnice u Livnu 2018. godine rođeno je 337 djece – šest više nego u 2017. godini.

Broj novorođene djece u Livnu i okolici sigurno je i veći s obzirom da su pojedini porodi obavljeni u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Iz Vlade HBŽ-a podsjećaju da je Skupština HBŽ-a u 2018. godine usvojila Odluku o doplatku za djecu do navršene 15 godine života.

Tako je na ime dječjeg doplatka iz županijskog proračuna tijekom 2018. godine za oko 5.850 djece isplaćeno ukupno 1,55 miliona maraka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,