Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Provaljeno u prostorije Humanitarne organizacije Pomozi.ba, brzom reakcijom građana pronađen “čuvar i ljubimac”, pas Kan

Preuzmite sliku

Protekle noći došlo je do provale u prostorije Humanitarne organizacije Pomozi.ba, te je tom prilikom otuđena određena količina stvari, ali i pas Kan koji je bio kako iz ove organizacije ističu, “njihov ljubimac i čuvar”.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba, večeras je putem svoje Facebook stranice objavila apel, a nakon provale u njihove prostorije na Čengić vili.

Naime, prilikom provale otuđena je određena količina garderobe, ali ono što je najviše pogodilo ‘Pomozi.ba porodicu’ jeste nestanak njihovg psa čuvara Kana.

Brzom reakcijom građana koji su slali dojave na kojim lokacijama je pas viđen, Kan je pronađen te su se iz ove organizacije zahvalili svima koji su pomogli u pronalasku.

“Pas je pronađen!!! Od srca se zahvaljujemo svima koji su nam javljali lokaciju psa, a veliki broj poruka stigao je u naš inbox.”

Kako su u objavi istakli, na desetine puta pokušali su opljačkati prostorije, neki su pokušaji bili uspješni, neki ne.

“Ovaj put su odnijeli prvenstveno garderobu koju ionako dijelimo i najveća šteta je ta što nam je nestao pas kojeg smatramo dijelom naše Pomozi.ba porodice”, dio je saopštenja iz ove organizacije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje