Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Protesti nakon ubistva 36-godišnjeg Jasmina Berovića: Nećemo više tolerisati, voda nam je došla preko glave

Građani se okupljaju u znak protesta mladića na ilidžanskom naselju Otes, a među njima je i Dževad Poturak, zastupnik SBB u Skupštini KS. Kazao je da su građani prepušteni sami sebi i da je naredno pitanje “ko je sljedeći”.

“Okupili smo se danas da poručimo nadležnim institucijama da se migranti sklone sa naših ulica i na kraju krajeva iz naše zemlje. Nas više ne interesuje odakle su ti ljudi. Mi im pomažemo, a oni nam vraćaju tako što nam ubijaju našeg komšiju, brata, prijatelja. Ja se samo pitam ko je sljedeći? Ti, tvoj komšija, brat, sestra, ja?”, kazao je Poturak.

Ističe da su građani nezaštićeni i da se svaki dan ostavlja danak.

“Mi smo totalno nezaštićeni, oni se predstavljaju ko Muhamed Ali, hodaju bez dokumenata a mi smo prinuđeni da im svaki dan ostavljamo danak. Mi ih uvažavamo jer su navodno izbjeglice, ali nakon ovog sinoć. Ja sam od nekih doba sinoć i sada smo se okupili u rekordnom vremenu. Ovo je tuga, mora se hitno riješiti“.

Dodao je još da se divi ljudima u Krajini.

“Možda je prilika bila u martu mjesecu, kada je bivši ministar Radončić tražio da se izmjeste, ali je gospodin Džaferović rekao ‘NE’. Kako mi znamo odakle su? Mi smo prepušteni sami sebi, možete zamisliti kako je ljudima u Krajini? Ja se divim tim ljudima gore”.

“Ovo se ne može tolerisati, nećemo više ovo gledati kao narod. Ovo je spontano okupljanje, voda nam je došla preko glave”, dodao je. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje