Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Protesti boraca na petlji Šićki Brod, blokiran saobraćaj i na četiri granična prelaza (FOTO)

Preuzmite sliku

Zbog protesta demobilisanih boraca u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnim putevima u Želeći i Travniku, a blokirana su i četiri granična prijelaza s Hrvatskom, saopšteno je iz BIHAMKA.

Bivši borci blokirali su saobraćaj na magristralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Želeća, na magistralnom putu M-5 Vitez-Travnik, na ulazu u Travnik, kao i na petlji Šićki Brod.

Saobraćaj je obustavljen i na graničnim prelazima Doljani, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje.

Članovi Udruge zaboravljenih branitelja-boraca BiH,  u prošlu srijedu, su također, blokirali granične prelaze s Hrvatskom zbog nepoštivanja dogovora u vezi uvrštavanja rezolucije branitelja na dnevni red sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Oni su nakon nekoliko sati protesta pustili saobraćaj i najavili nove i radikalnije proteste ako se do ponedjeljka ne ispune njihovi zahtjevi.

“Ako se u ponedjeljak do podne ne ispune zahtjevi branitelja i ne usvoji rezolucija koja će riješiti problem svih branitelja koji su stvarali državu, bez obzira kojoj su vojsci pripadali, slijede blokade svih graničnih prijelaza, središnjica zgrada HDZ-a i SDA- koje su odgovorena za ovo stanje, te obiteljskih domova političara na vodećim funkcijama”, rekao je predsjednik “zaboravljenih branitelja” Zapadnohercegovačkog kantona i član Vijeća branitelja u Federaciji BiH te jedan od potpisnika rezolucije branitelja Vlado Marušić prije deblokade graničnog prijelaza Bijača, gdje su bivši borci i branitelji uz transparente i zastave čak ležeći po putu svojim tijelima stvarali blokadu saobraćaja. (Anadolija/Foto: RTV  Slon)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,