Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Protest u Cazin: Građani traže istinu o tome kako je stradao Azur Terzić

Preuzmite sliku

Više hiljada građana Cazina sudjelovalo je u mirnim protestnim šetnjama koje su u protekli petak i subotu organizovane od strane neformalne grupe građana, a njima se traži istina o tome kako je stradao Azur Terzić.

Ovaj 21-godišnji mladić je teško stradao 2. oktobra ove godine pod još nerazjašnjenim okolnostima u događaju koji se desio ispred lokalne diskoteke u ovome gradu, te je tom prilikom pretrpio teški prelom kičme, nakon čega je zbrinut u Kliničko univerzitetskom centru u Sarajevu.

“Cilj ovoga našeg mirnog okupljanja je poruka da se više nikada nikome ne dogodi Azur, jer je to najstrašnije što čovjek može doživjeti. Želimo da se u ovome cijelom slučaju dokaže potpuna istina i da pravda bude zadovoljena“, rekao je Suad Terzić, otac stradalog mladića.

Porodica Terzić je uvjerena kako je mladić žrtva fizičkog napada, te ne vjeruje u preliminarne rezultate policijske istrage na osnovu kojih je Terzić stradao uslijed navodnog pada s betonskog podesta koji je visok četiri metra i nalazi se iznad mjesta gdje je unesrećeni pronađen. Porodica sumnja na određene osobe koje su rodbinski povezane s važnim ljudima u policiji i lokalnim vlastima zbog čega su zatražili da istragu o svemu preuzme druga policijska agencija.

U međuvremenu o svemu se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova USK saopštenjem  u kojem se navodi kako se pod nadzorom nadležnog tužioca prikupljaju materijalni dokazi i obavještenja s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja u ovom događaju.

„Radeći na ovome događaju prikupljeno je 86 materijalnih dokaza, od čega je saslušano preko 20 lica, te su svi prikupljeni dokazi dostavljeni Tužilaštvu USK na dalju nadležnost i odlučivanje“, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama ljekara, mladić se nedavno probudio iz indukovane kome u kojoj se dugo vremena nalazio, ali još uvijek nije sposoban dati iskaz o cijelom slučaju. U međuvremenu, istragu o cijelom slučaju preuzeli su pripadnici Federalne uprave policije USK, a brojni građani ovaj slučaj povezuju sa slučajevima porodica Memić i Dragičević.

Cijeli događaj je imao značajan odjek u javnosti Unsko sanskog kantona, a porodici Terziž sa svih strana stižu poruke podrške u nastojanju da se o svemu utvrdi kompletna istina.

Azur Terzić je izuzetno nadareni košarkaš i trenira u Košarkaškom klubu „Igman Burč“ iz Sarajeva, te studira u glavnom gradu BiH. U trenutku nesreće  vikend je provodio u rodnom gradu. (nezavisne.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje