Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Propao susret: Izetbegović uzalud čekao 40 minuta, Čović tvrdi da sastanak nije dogovoren

Preuzmite sliku

Danas je u Konjicu trebao biti održan sastanak lidera HDZ BiH i SDA povodom usaglašavanja mehanizma koordinacije. Tako bar tvrde iz SDA, dok iz HDZ-a ističu da sastanak nije dogovoren.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Fadil Novalić i Denis Zvizdić čekali su predstavnike HDZ-a 40 minuta. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je da do sastanka neće doći jer delegacija HDZ-a na čelu Draganom Čovićem nije stigla u Konjic, javlja Avaz.

Izetbegović je istakao da su punih 40 minuta čekali delegaciju HDZ-a, te da su ovim propustili da se dogovore oko važnih stvari za državu. Dodao je i da su propustili burek i ribu koja je bila pripremljena u Mostaru. Izetbegović je rekao da su odnosi SDA-HDZ veoma važni, a da se ovakva stvar samo jednom može dogoditi Stranci demokratske akcije.

On je istakao da ovakvo ponašanje ne ide u prilog ni hrvatskom ni bošnjačkom narodu, te da misli da će se nakon perioda ljutnje stvari vratiti na pravo mjesto. Na konstataciju novinara da su iz HDZ-a cijeli dan govorili da nema zvanične potvrde sastanka, Izetbegović je kazao da on ne bi ni dolazio da je najavu nedolaska Čović rekao svom koalicionm partneru, a ne novinarima. Dodao je da sa Čovićem nije razgovarao od nedjelje, ali da su imali dogovoren susret za danas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje