Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pronašao torbicu s novcem i dokumentima pa vratio vlasniku

Preuzmite sliku

Da još uvijek postoji dobri i pošteni ljudi potvrđuje nam i događaj iz Trebinja od proteklog vikenda.

Naime, Trebinjac Zdravko Anđelić – Šurda pronašao je torbicu u kojoj je bila veća suma novca, novčanik i dokumenti. Bez dileme Anđelić je odlučio da pronađe i kontaktira vlasnika i vrati mu njegove stvari.

Vlasnik novčanika bio je Dragiša Furtula iz Sarajeva koji je zbog neopreznosti dok je fotografisao panoramski prikaz Trebinja na krovu automobila zaboravio torbicu  u kojoj je bio novčanik, novac, mobitel.

Zahvaljujući poštenju Trebinjca Zdravka Anđelića – Šurde novčanik je vraćen vlasniku Dragiši Furtuli koji je putem svog Facebook profila podijelio svoju priču uz zaključak “Živjeće ovaj narod dok postoje ovakvi ljudi”.

“Prilikom slikanja panorame Trebinja zaboravim na krovu automobila torbicu sa rezervnim telefonom, dokumentima, određenom sumom novca, koja je pala na prvoj krivini u drugu kolovoznu traku, ja to naravno nisam primjetio, poslije nekoliko kilometara pri izlasku na ručak u restoran primijetim da nema torbice, brzo se vratim na mjesto slikanja, ali od torbice ni traga, vidno razočaran razmišljam od kojeg dokumenta krenuti u novo vađenje, ali onda nevjerovatnim spletom okolnosti koji ni najbolji režiseri ne mogu izrežirati preko Neuma, I Sarajeva pa povratna do okoline Trebinja dolazim do velikog čovjeka i poštenjačine Zdravko-Shurda Andjelic i svega što sam izgubio!!!”, napisao je Furtula na Facebooku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,