Četvrtak, 23. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Promovisani mlađi inspektori: Iz TK 20 polaznika (FOTO)

Danas je na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova promovisana XVI generacija polaznika za čin „mlađi inspektor“, a 20 polaznika je iz Tuzlanskog kantona.

U ime šesnaeste generacije polaznika za čin „mlađi inspektor“ prisutnima se obratio polaznik Mersed Bošnjić zahvalivši se prisutnima: savjetniku ministra FMUP-a, ministru i komesaru Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i uposlenicima Policijske akademije FMUP-a na podršci i nesebičnom zalaganju što su dio svog iskustva prenijeli na buduće mlađe inspektore, navode iz Federalne uprave.

Na svečanoj promociji polaznika pristunima su se obratili ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić, v.d. direktora Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević te, u ime ministra FMUP-a, savjetnik ministra Mersudin Šećerović koji su čestitali akademcima na ostvarenim rezultatima tokom školovanja na Policijskoj akademiji i pohvalili njihovu opredijeljenost da se bave ovim časnim poslom u vremenu kada su izazovi u borbi protiv kriminala porasli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje