Subota, 26. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Promocija sporta i zdravog života: Više od 3.000 učesnika na Sarajevo polumaratonu (FOTO)

Glavni grad BiH jutros je bio pravi sportski poligon za više hiljada maratonaca koji su duž Sarajeva kroz dvije utrke promovisali zdrav način života i sport, javlja Anadolu Agency (AA).

Na startu, na Trgu djece Sarajeva jutros se u 9 sati, uprkos kišovitom vremenu, našao veliki broj trkača svih uzrasta koji su uzeli učešće u dvije utrke: devetom po redu Coca-Cola Sarajevo polumaratonu dugom 21 kilometar i Novo Nordisk Fun run šetnji ili utrci na četiri kilometra.

Takmičenju je prethodilo kolektivno zagrijavanje uz dobru muziku nakon čega je znak za start dao ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson.

“Imamo oko 3.300 učesnika iz preko 30 zemalja, tako da je tu jako veliki broj gostiju. Dosta njih se uvijek rado vraća u Sarajevo. Jako je veliki broj učesnika iz regiona, ali i cijele Evropske unije”, kazao je za AA direktor Udruženja “Marathon” Erol Mujanović.

Prema riječima Mujanovića, današnje utrke imaju humanitarni te ekološki karakter vezan za Međunarodni dan bez automobila, koji se u svijetu obilježava svakog 22. septembra.

“Radi se o jako lijepom sportskom prazniku. Jako puno naših sugrađana je tu, veliki broj je i djece”, kazao je Mujanović za AA, dodajući kako broj učesnika iz maratona u maraton, stalno raste. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,