Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Proljetno skijanje na olimpijskoj Bjelašnici

Preuzmite sliku

U Olimpijskom centru Bjelašnica i Igman danas je 132. dan ovosezonskog skijanja, što je ponajviše u posljednjih 30 godine, odnosno od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Novi snijeg koji je padao proteklog vikenda omogućio je veoma dobre skijaške uslove u kasnoj postsezoni na Bjelašnici, jednoj od sarajevskih olimpijskih planina, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Prema riječima uposlenika KJKP ZOI ‘84, kompanije koja upravlja olimpijskim centrom, planirano je da postsezona bude produžena do 17. aprila.

Cijena dnevne skijaške karte u OC Bjelašnica i Igman smanjena je na simboličnih 17,5 KM (9 eura) te se u ovom bosanskohercegovačkom skijalištu nadaju da će mnogi iskoristiti povoljne vremenske uslove do kraja sedmice pa tako na najbolji način ”zatvoriti sezonu”. Napomenuli su i da od 10. aprila ne važe sezonske karte.

Za narednu 2022/2023. sezonu iz OC Bjelašnica i Igman najavljuju novitete, odnosno dodatno ”poboljšanje skijaške infrastrukture”, sve ”u planu dugoročnije modernizacije i razvoja” jednog od najpopularnijih skijaških centara u Bosni i Hercegovini, ali i jugoistočnoj Evropi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje