Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Projekat “Golfom kroz region” stiže i u Tuzlanski kanton

Preuzmite sliku

Turistička organizacija opštine Žabalj, u saradnji sa Golf klub centrom iz Žablja, ove godine će realizovati projekat “Golfom kroz region”, a njime će biti obuhvaćen i Tuzlanski kanton.

U pet zemalja regiona predstavit će se ponuda najveće izgrađene atrakcije Vojvodine Golf terena u Žablju, koii je trenutno najveći u Srbiji i ima devet rupa, ali se bliži završetak još devet, čime će postati lider u regionu.

“Cilj nam je pozicioniranje ove opštine kao golf destinacije u budućem periodu kroz saradnju sa klubovima u regionu”, kažu organizatori, ali ističu da im je važno promovisati golf u ovoj regiji. Tim povodom dolaze i na 17.Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST u Lukavcu, gdje će realizovati zanimljive aktivnosti.

Kroz demonstativne časove golfa koje će realizovati u sklopu ovog projekta svi zainteresovani moći će po prvi put da se oprobaju u ovom sportu. Uz golf prezentovaće se i tematska ruta “Put sira i meda”, koja turistima nudi brojne doživljaje u poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave proizvodnjom sira i meda, ali i ostalih tipičnih proizvoda na teritoriji opštine Žabalj.

“Golfom kroz region” putuje u Tivat, Herceg Novi, Zagreb, Lukavac –Tuzlu, Ljubljanu, Temišvar, Mostar, Banja Luku i Osijek.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,