Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Programska konvencija SDP-a BiH održana u Brčkom: Obnovićemo škole za našu djecu i osigurati zdravstvo za sve građane

Preuzmite sliku

„Obnovimo učionice našoj djeci, nabavimo im opremu koja je prilagođena stoljeću u kojem živimo. Dajmo im šansu da pokažu koliko znaju. Zato ćemo predložiti Zakon o obnovi škola na svim nivoima i njegovo usvajanje biće uslov SDP-a da se sa nama priča o formiranju vlasti. Svi u BiH imaju iste probleme kada je u pitanju zdravstvo i zato ćemo osigurati osnovni paket zdravstvenih usluga za sve građane, kroz naš pojekat zdravstvo za sve“, poručeno je sa skupa.

Na Programskoj konvenciji Socijaldemokratske partije BiH, održanoj u Brčkom, naglašeno je da svi građani BiH žele vlast koja će voditi BiH na ispravan način i rješavati probleme koji su jednaki u svim dijelovima zemlje.

„Znamo da tražite zdravstvene i obrazovne sisteme koji funkcioniraju. Građani traže partiju sa idejama za razvoj ekonomije u cijeloj BiH. Plan 10 je plan koji brigu o građanima i njihovim potrebama stavlja na prvo mjesto. Imamo rješenja i način kako da naše škole budu bolje. Znamo šta građanima treba. Znamo šta treba mladosti BiH. U kreiranju Plana 10, svoj glas su dali i mladi. Oni žele obrazovanje, žele jednaku šansu da ostanu i da daju svoj doprinos razvoju naše zemlje. Prvi korak je da im omogućimo da se školuju u školama kojima će se ponositi i oni i njihovi roditelji. Obnovimo im učionice, nabavimo im opremu koja je prilagođena stoljeću u kojem živimo. Dajmo im šansu da pokažu koliko znaju. Zato ćemo ponuditi Zakon o obnovi škola na svim nivoima i njegovo usvajanje biće uslov SDP-a da se sa nama priča o formiranju vlasti“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Branka Đurić, povjernica SDP BiH Regije Brčko na konvenciji je rekla da je SDP bila i ostala partija svih građana u BiH.

„Tu smo da vam kažemo šta želimo i možemo da uradimo u Brčko Distriktu. Želimo da čujemo vaše ideje i probleme. Samo zajedno sa svima vama može se desiti promjena nabolje u cijeloj BiH. Znamo da svi u BiH imaju probleme kada je u pitanju zdravstvo i zato ćemo osigurati osnovni paket zdravstvenih usluga za sve građane, kroz naš pojekat zdravstvo za sve“, naglasila je Đurić.

„Plan 10 neće dozvoliti ovoliku stopu nezaposlenosti među mladim ljudima. Plan 10 neće dozvoliti da četvrtina zaposlenih građana u našoj zemlji živi na granici siromaštva.
Od poštenog rada se mora i pristojno živjeti. Dajmo šansu našoj zemlji da bude zemlja u kojoj živimo i mi i naša djeca! Plan 10 može biti uspješan samo ako svi zajedno radimo na njegovoj provedbi“, istaknuo je Suad Burić, predsjednik organizacije SDP BiH Brčko.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,