Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Problem mještana u Miljanovcima kod Kalesije: Hodaju po magistrali i strahuju za svoje živote (VIDEO)

Preuzmite sliku

Zbog neriješene infrastrukture i nepostojanja trotoara, mještani kalesijskog naselja Miljanovci svaki put kada napuste svoja dvorišta strahuju za vlastitu i za bezbjednost djece.

Kada izađu iz sokaka, nalaze se na magistralnom putu Tuzla-Zvornik. Normalno i bezbijedno kretanje pješacima je onemogućeno i oni hodaju po magistralnoj cesti.

˝Većina stanovnika kada prelazi ulicu uvijek strahuje jer su pješaci ugroženi. U blizini škole nekad je bila pješačka zebra, ali sada je nema i kada se desi neka tragedija, odnosno ako pješak smrtno nastrada ili ako se desi veća saobraćajna nezgoda, oni pošalju policijsku patrolu na nekoliko dana i na tome se sve završi˝, rekao je u razgovoru za Tuzlanski.ba Ekrem Hasanović, predsjednik Mjesne zajednice Miljanovci, dodajući da roditelji djecu odvoze automobilima u školu i vraćaju ih.

Hasanović navodi da sve ranije inicijative da se na tom dijelu magistrale, naročito kod benzinske pumpe, nešto promijeni, nisu urodile plodom.

˝Moji prethodnici su također upućivali inicijative prema Općini Kalesija, jer je Općina veza sa Federalnom direkcijom cesta, ali ni povratne informacije, ni reakcije nije bilo. Sa aktuelnim načelnikom Kalesije Seadom Džafićem imamo dobru saradnju, ali stiče se utisak da neki ljudi oko njega opstruiraju napredak Kalesije˝, navodi Hasanović.

Ipak, u Miljanovcima su u posljednje vrijeme određene stvari krenule u pozitivnom pravcu. Obnavlja se Dom kulture, a uskoro bi trebalo biti postavljeno i spomen-obilježje šehidima. Također, u toku je organizacija proslave 40. godišnjice FK ˝Bijeljevac˝ i 27. jula je predviđen dolazak brojnih gostiju i sportista, a to je, smatra Hasanović, možda i dodatni razlog da se riješi višedecenijski problem pješaka u Miljanovcima. (A. S. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje