Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pripreme za početak 27. Sarajevo Film Festivala u punom jeku

Preuzmite sliku

Pripreme lokacija za projekcije 27. Sarajevo Film Festivala u punom su jeku.

Jedna od najatraktivnijih festivalskih lokacija – Ljetno kino Coca-Cola, gdje se prikazuju filmovi iz Open Air programa, podijeljena je u sektore. Između svakog reda je dodatni razmak čime se omogućuje potrebna fizička distanca, a svaki gledatelj dobija više prostora samo za sebe. Osobe koje dođu zajedno mogu sjediti jedni pored drugih.

Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Sarajevo Film Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Festival počinje u petak, 13. augusta svjetskim premijerama dva bh. filma “Deset u pola” Danisa Tanovića i omnibusom “Pisma s krajeva svijeta” filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe reditelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog reditelja Béle Tarra.

Ulaznice su u prodaji, a sve informacije o cijenama ulaznica i prodajnim mjestima, kao i o filmovima mogu se pronaći na www.sff.ba. Online prodaja ulaznica na tickets.sff.ba/films, saopćeno je iz Press Officea SFF-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,