Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pripadnici GPBiH lišili slobode 13 osoba na graničnim prijelazima

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) lišili su slobode 13 osoba na graničnim prelazima, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Hum, 15. jula 2022. godine, lišili su slobode R. B. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Osnovni sud u Zvorniku raspisao potragu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Hum i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 14. jula, službenici Jedinice GPBiH Bijeljina lišili su slobode A. Š. (1972.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela “razbojništvo”.

Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Rača i predat službenicima Policijske uprave Prijedor. Prethodno, 13. jula, službenici ove jedinice su lišili slobode državljanina BiH, D. T. (1994.), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prelazu Popovi i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 14. jula, lišili su slobode K. Č. (1994.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela “nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici”.

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Uz navedeno, slubenici ove jedinice su 13. jula, također, na ulasku u BiH na prelazu Gradiška, lišili su slobode I. K. (1970.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela “nasilje u obitelji”. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 14. jula, lišili su slobode D. P. (1999.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “utaja”. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Brod i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su 14. jula prilikom ulaska u BiH na prelazu Orašje lišili slobode D. M. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 13. jula, službenici ove jedinice su lišili slobode D. Č. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave”. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Također, 12. jula, službenici Jedinice GPBiH Orašje su na ulasku u BiH na prelazu Orašje lišili slobode Č. N. (1982.) jer ga potražuju Osnovni sud u Novom Gradu zbog krivičnog djela “nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija” i Policijska uprava Prijedor zbog krivičnog djela “razbojništvo”. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Kamensko, 13. jula lišen je slobode M. M. (1993.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona 10 raspisalo potragu zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje”. Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, državljanina R. Hrvatske su predali službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

Službenici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 12. jula lišili su slobode E. A. (1995.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prelazu Velika Kladuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 12. jula lišili su slobode dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga. Za J. T. (1947.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora.

Kontroliran je na ulasku u BiH na prelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. Za H. B. (1994.) je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bugojno raspisala potragu zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti”. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prelazu Uvac i predat službenicima Policijske stanice Bugojno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,