Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prijavite svoje pravo na nekretninama: POZIV osobama koje imaju nekretnine u Miričini, Lukavici i Stjepan Polju

Preuzmite sliku

Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Miričina, Lukavica i Stjepan Polje;
PRIJAVITE SVOJE PRAVO NA NEKRETNINAMA.

 • Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Miričina, Lukavica i Stjepan Polje da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Gračanici. Javnom objavom Općinskog suda u Gračanici je dana 12.10.2018. pokrenuta procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovim putem pozivamo sve osobe da prijave svoje nekretnine i to najdalje do 12.12.2018. godine.

  Prijave se mogu izvršiti u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Gračanici, na adresi Ulica Armije BiH br. 8 svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.

  Sud oglasom poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

  Također, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim općinama Miričina, Lukavica i Stjepan Polje čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

  Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse.

  Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem maila: info@fgu.com.ba

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje