Četvrtak, 4. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prijava SIPA-i zbog lažnih tekstova s izjavama ministra Bevande

Iz Ministarstva finansija i trezora BiH danas je saopšteno da se na društvenim mrežama već nekoliko dana nalaze tekstovi s izmišljenim izjavama zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Bevanda, navodno, poziva na trgovinu kripto valutama zbog čega je taj slučaj jučer prijavljen nadležnim policijskim agencijama u BiH.

“U dopisima, koji su upućeni Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnsnoj agneciji (OSA), zahtjeva se da se provjere linkovi i stranice na kojima se pojavljuju ovi tekstovi gdje ministar Bevanda poziva građane da upišu osobne podatke i brojeve kartica i uplate određene sume novca zbog višestruke zarade”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je već bilo poziva novinara koji provjeravaju te lažne informacije, Ministarstvo finansija i trezora BiH obavještava javnost da je riječ o izmišljenim, ali i plaćenim tekstovima zbog čega u tom ministarstvu očekuju da će policijske agencije poduzeti sve zakonom predviđene mjere u zaštiti građana od prevare, kao i ministra Bevande i institucije koju predstavlja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje