Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelji se opraštaju od Belme Šoljanin: “Bila si primjer svega dobrog na ovom svijetu”

Preuzmite sliku

Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, preminula je danas u izolatoriju Podhrastovi od posljedica zaraze korona virusom, tri dana nakon što je rodila dječaka. Ova vijest šokirala je njene prijatelje, koji se opraštaju od Belma na Facebooku.

“Da ti Gospodar dragi podari sve džennetske ljepote moja Belma dobra. Tuga neizmjerna. Bila si primjer svega dobrog na ovom svijetu. Ostavila si iza sebe Armiju žena koje su te voljele, kojima si bila neizmjerna podrska za sve, zasigurno ce sve te zene biti podrska tvojoj porodici za sve sto treba. Gospodar da podari sabur tvojoj porodici. Tuga…”, napisala je njena prijateljica Alma Efendić.

Vezano | Sarajevo: Nakon porođaja preminula 37-godišnja Belma Šoljanin, bila zaražena koronavirusom  

“Srce ce mi pući, mozak će mi pući. Jedna bebica koja mamu nije ni upoznala, dvije male djevojčice ostale su bez predivne mame. Belma draga ne mogu ni izgovoriti da ti je rahmet duši. Ne smijem ni pomisliti kroz sta Armin, djevojcice i porodica prolaze. Ne smijem ni pomisliti kako će njih dvije bez svoje mame. Da im Bog dragi svima olakša i pomogne. Srce puca. Belma”, napisala je Dalija Hasanbegović Konaković.

Vezano | Srceparajući posljednji status preminule Belme Šoljanin: “Covid postoji, taj strah niste doživjeli, lavovska borba traje” 

“Duboko me potresla vijest da je naša Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete i filantropkinja koja je godinama nesebično pomagala mladim majkama i trudnicama da lakše i uspješnije razumiju ulogu roditeljstva, preselila od posljedica koronavirusa. Cijeli svoj život, karijeru i svakodnevnicu posvetila je glasu i snazi majke, djeteta, porodice.  Bila mi je čast poznavati je i dijeliti put istih ciljeva. Njenoj porodici u ovim trenucima želim snage i sabura. Našoj Belmi neka je vječni rahmet”, napisala je Majda Skaka.

“Danas slavim rođendan svom djetetu i plačem u isto vrijeme. Belma Šoljanin je prije tri dana rodila treće dijete, a danas je umrla od posljedica korona virusa. Tuga i nevjerica. Počivaj u miru!” napisala je Marija Hudolin.

Podsjećamo, kako nam je kazano sa KCUS-a, beba je dobro i negativna je nakon dva testiranja. Muž preminule žene, sa dvije curice, je u izolaciji kod kuće, svi su pozitivni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje