Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pretražena dionica duga 130 kilometara: Ni traga mladiću koji je upao u Miljacku

Preuzmite sliku

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak večeras je izjavio Feni da je od jutros, kad su uspostavili bazu operacije na Kamberovića polju u Zenici, u potrazi za mladićem koji je upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, bilo angažirano oko 150 pripadnika FUCZ, sa stotinjak volontera, te pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u dijelu potrage od ušća Lašve prema Doboju.

Ističe da su danas pretraživali dionicu dugu 130 kilometara, te da nisu našli ništa što bi ih navelo na neki trag.

– Imali smo nekih sumnji, na neka mjesta koja smo posebno pretraživali, ade, takozvane vodene džepove. U Zavidovićima smo imali jednu veliku nakupinu otpada, granja, pa smo, koristeći građevinsku mašinu sve to uklonili, pregledali s ljudima i nismo našli ništa – kazao je Solak.

Dodao je da su pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite sa svojim službama, vatrogascima pretraživali dio rijeke Miljacke, a GSS Sarajevo i GSS Visoko od ušća Miljacke u Bosnu prema Visokom. Također, nisu imali nikakve rezultate.

Solak napominje da je voda poprilično opala, negdje više od metar u odnosu na to kako je bilo jučer.

– Mislimo da, i ako je tijelo negdje na površini bilo, da je možda ostalo sa strane zaglavljeno. Vidjet ćemo u narednom periodu šta će biti – kazao je direktor FUCZ.

Napomenuo je da će tokom noći raditi na osmatranju, jer je nemoguće tokom noći bilo kakve aktivnosti vršiti na vodi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,