Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo Zulfo Salihović predsjednik Kluba Bošnjaka u srebreničkoj Skupštini i jedan od preživjelih “kolone smrti” u Srebrenici 1995-te

Preuzmite sliku

U Tuzli je sinoć od posljedica srčanog udara preminuo Srebrenčanin Zulfo Salihović, dugogodišnji odbornik u Skupštini opštine Srebrenica.

Predsjednik Opštinskog odbora SDA Srebrenica Alija Tabaković kazao je tim povodom da je Srebrenica izgubila velikog borca, prijatelja i aktivistu.

“Nemam riječi kojom bih mogao opisati momenat kada sam saznao da nas je napustio neumorni borac za prava Bošnjaka, ali i svih građana u Srebrenici Zulfo Salihović. Prije dvije večeri smo na sjednici Izvršnog odbora SDA Srebrenica razgovarali o budućim planovima. Nažalost, nećemo ih zajedno realizovati. Bošnjaci, ali i OO SDA Srebrenica, izgubili su velikog prijatelja, borca i aktivistu“,  rekao je Tabaković, uputivši porodici, u svoje lično ime i u ime OO SDA Srebrenica, izraze saučešća.

Mnogi Srebreničani s nevjericom su primili vijest o smrti Salihovića, a jedan od njih je i Sadmir Nukić.

“Veoma je teško bilo šta reći, osim da je čovjek bio jedan od najvećih boraca za povratak, ali i opstanak Bošnjaka u Podrinju posebno u Srebrenici i čovjek koji je među nama ponajviše čitao i planirao”,  rekao je Nukić.

Salihović je preživio genocid, a ove godine je bio i predsjednik Pododbora “Marš mira 2021“ i sa majkama Srebrenice je posjećivao stratišta gdje su Bošnjaci ubijani. Nedavno je u izjavi kao predsjednik kluba Bošnjaka u Skupštini opštine Srebrenica, poručio da će se Bošnjaci boriti svim političkim sredstvima da zaštite svoj integritet na području te opštine. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje