Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo penzionisani brigadir Armije RBiH Mustafa – Mujo Hadžiefendić

Preuzmite sliku

U srijedu 24. marta u 18:50 sati u Tuzli, nakon duge i teške bolesti, preselio je Mustafa – Mujo Hadžiefendić, penzionisani brigadir Armije RBiH, dobitnik najvećeg ratnog priznanja “Srebreni štit” iz Gradačca – Grad Gradačac.

Mustafa – Mujo (Munib) Hadžiefendić, rođen 21.01.1946. godine u Gradačcu, Općina Gradačac. Po izbijanju agresije na BiH, kao visoki oficir dobrovoljno se javio u jedinice Okružnog štaba Armije BiH u Tuzli, gdje je raspoređen na Gradačaćko ratište. Formiranjem 217. Viteške motorizovane brigade, postavljen je na dužnost komandanta iste koju je obavljao do kraja rata.

Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata 15.04.1998. godine, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem značkom „Srebreni štit“.

Nakon završetka rata od 1996. godine, radio kao profesionalno vojno lice u komandi 2. korpusa Armije RBiH, obavljajući odgovorne komandne dužnosti.

Penzionisan je u činu brigadira VFBiH.

Dženaza će se klanjati dana 27.03.2021. godine (subota) ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli (Grad Tuzla) u 12,00 sati a ukop na mezarju „Izgon“ – Gornja Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje