Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo Nedžib Šaćirbegović, jedan od osnivača SDA

Preuzmite sliku

Danas je na ahiret preselio dr. Nedžib Šaćirbegović, istaknuti mladomuslimanski aktivista i jedan od bliskih saradnika i prijatelja rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, objavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

“Imali su zajedničku viziju budućnosti i bili istinski borci za ravnopravnu, suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Dr. Šaćirbegović imao je značajnu ulogu i u osnivanju Stranke demokratske akcije (SDA). Život u Sjedinjenim Američkim Državama iskoristio je da pokaže sposobnost lobiranja bošnjačke dijaspore u političkim procesima, te pruži snažan doprinos jačanju veza SAD-a i svoje domovine. Molim dragog Allaha dž.š. da mu podari lijepi džennet, a porodici sabur”, napisao je Skaka.

I predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je telegram saučešća povodom smrti Nedžiba Šaćirbegovića.

“Sa tugom sam primio vijest o smrti Nedžiba Šaćirbergovića. Kao politički aktivista i jedan od osnivača SDA, a kasnije i kao uspješan poslovni čovjek, Šaćirbegović je dao snažan doprinos emancipaciji političkog identiteta Bošnjaka, nezavisnosti i odbrani Bosne i Hercegovine od agresije. Njegovoj porodici i prijateljima iskazujem iskreno saučešće”, napisao je Izetbegović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje