Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo ljekar Marko Pekija nakon više od mjesec dana borbe sa korona virusom

Preuzmite sliku

Nakon više od mjesec dana borbe sa novim koronavirusom juče je preminuo ljekar dr. Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog ljekara, te što su imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio”, saopšteno je iz UKC RS-a.

Navode da je dr. Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjaluci, gdje je završio Medicinski fakultet 2013. godine, gdje je i stekao zvanje doktora medicine. Profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor, a u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS je zasnovao radni odnos početkom 2019. godine gdje je dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

“Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u našoj ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim mladim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće”, saopšteno je iz UKC RS-a.

Komemorativna sjednica povodom smrti dr. Marka Pekije održaće se u srijedu u 10 časova u UKC RS kojoj će zbog epidemiološke situacije prisustvovati samo porodica i kolege preminulog.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,