Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo kuvajtski ambasador u Bosni i Hercegovini

Preuzmite sliku

Ambasador Kuvajta u Bosni i Hercegovini Abdulaziz Ahmad Hasan al-Sharrah je preminuo, a u našoj zemlji je služio od 2018. godine.

Povodom smrti Abdulaziza Ahmada Hasana al-Sharraha, kuvajtskog ambasadora u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je Ambasadi Države Kuvajt pismo saučešća.

“Veoma nas je rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji nj.e. Abdulaziza Ahmada Hasana al-Sharraha. Molimo vas da izraze naše tuge i sućuti prenesete Vladi i emiru Kuvajta, kao i porodici uvaženog rahmetlije”, navodi se u pismu.

Ambasador dr. Abdulaziz al-Sharrah, kako se dodaje, od kako je stupio na funkciju ambasadora, na najbolji način predstavljao Državu Kuvajt i prilježno radio na jačanju i produbljivanju odnosa između dvije zemlje i dva naroda.

“Uz to, lično se zalagao za osiguravanje podrške većem broju projekata Islamske zajednice u BiH, te svojim prijedlozima i sugestijama doprinosio boljoj i efikasnijoj realizaciji tih projekata. Molim Uzvišenog Allaha da preminulog ambasadora uvede u Svoju milost i nagradi ga Džennetom”, navodi se u pismu reisu-l-uleme, prenosi Mina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje