Subota, 23. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Premijer TK uputio čestitku povodom godišnjice formiranja II korpusa Armije RBiH

Preuzmite sliku

Povodom godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosni i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje čestitku svim bivšim pripadnicima II korpusa Armije Republike BiH, kao i pripadnicima II pješadijskog rendžerskog puka OS BiH Oružanih snaga BiH koji baštine tradiciju II korpusa.

-Svim pripadnicima II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali i svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem čestitke povodom godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, korpusa koji je u krvavom odbrambeno-oslobodilačkom ratu dao nemjerljiv doprinos odbrani države Bosne i Hercegovine. Drugi korpus je bio snaga u koju su svi građani sjeveroistočne Bosne s povjerenjem gledali i niti jednog momenta ne smijemo zaboraviti da smo danas u prilici graditi Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, među kojima su i pripadnici II korpusa – navodi Hodžić u čestitki.

S posebnim pijetetom, kako je dodao, danas se sjećamo i poginulih pripadnika 2. korpusa Armije Republike BiH. Oni su u borbi za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu dali ono najvrjednije, svoje živote.

-Ovo je prilika da još snažnije iskažemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili – poručuje premijer TK u čestitki.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje