Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Premijer TK Denijal Tulumović podnio neopozivu ostavku

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović dao je neopozivu ostavku na tu poziciju na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine TK.

Nakon njegove ostavke uslijedila je pauza, te se očekuje da zastupnici tu ostavku prihvate. Prilikom obrazloženja Tulumović se osvrnuo na rad kantonalne vlade, naglasivši pozitivan finansijski rezultat Vlade u protekloj godini.

“Pošto je formirana nova skupštinska većina od 18 zastupnika ja kao premijer TK želim se zahvaliti zastupnicima koji su surađivali s Vladom TK i koji su konstruktivno djelovali za ovaj kanton. Nijedna vlada ne treba da blokira finansijske tokove, odlučio sam da časno sa ministrima podnesem ostavku i dozvolim novoj većini da formira novu vladu, rekao je Tulumović novinarima, prenosi Fena.

Podsjetimo, ostavci premijera Tulumovića skupa sa članovima Kantonalne vlade prethodila je neopoziva ostavka predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića na tu funkciju, kao i njegovog zamjenika Borisa Krešića.

Prije nekoliko dana ostavke su podnijeli ministri iz Saveza za bolju budućnsot BiH (SBB). Riječ je o ministru prostornog uređenja i zaštite okolice Elviru Rožnjakoviću i Edinu Buševcu, ministru trgovine, turizma i saobraćaja čije su ostavke upućene u skupštinsku proceduru.

Novu skupštinsku većinu, podsjetit ćemo, činit će SDP, Naša stranka, SBB i PDA, koji bi trebali formirati i novu Vladu TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje