Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Premijer osporava navode Žurnala: Da li je Bego Gutić kupio dva stana u Sarajevu? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Premijer Bego Gutić i kćerka Begajeta udružili su vlastita sredstva i kupili dva stana u Sarajevu. U izjavi kažu da to nisu bili oni.

“U svoje ime i za svoj račun”, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić kupio je dva stana u Sarajevu. Ukupna vrijednost kupljenih stanova je veća od 250 hiljada maraka, piže Žurnal.info.

“Ne. Hehehe”, odgovorit će premijer na direktno pitanje da li je u Sarajevu kupio dva stana.

“A kćerka?”, nastavljamo s pitanjima.

“Ne. Rođak jedan moj uzeo tamo stan”, obrazlaže Gutić.

Ali u notarskom ugovoru – rođaka nema. Kćerka Begajeta i otac – premijer Bego udružili su vlastita sredstva i kupili dva stana za porodicu Gutić. Prodavac stanova je firma Benis d.o.o. Sarajevo.

“Stranke potvrđuju da usaglašena kupoprodajna cijena za stan je 130 hiljada KM sa uračunatim PDV-om koju će isplatiti Gutić Bego i to iznos 111 111 KM i u njegovo ime kćerka Čaušević Begajeta iznos od 19 hiljada najkasnije u roku od 15 dana od dana zaključenja Ugovora”, piše u notarskom ugovoru sačinjenom krajem maja u Sarajevu.

Potpisnici ovog ugovora istog su se dana usaglasili da potpišu još jedan ugovor. Isti sadržaj, ali spratovi različiti. I tako je premijer Tuzlanskog kantona postao vlasnik dva hodnika površine 4,84, dva dnevna boravka sa dvije kuhinje površine 25,11 kvadrata, dva kupatila površine 4,73 kvadrata, dvije sobe od po 9,35 kvadrata, dvije lođe od 3,51 kvadrata, ili ukupno površine 47,54 kvadrata puta dva.

  • U ugovorima piše da su nekretnine – neopterećene. Što znači da premijer Gutić ove stanove nije stavio pod hipoteku da bi kreditom obezbijedio četvrt miliona maraka za njihovu kupovinu. Što, opet, znači da se ne zna na koji je način premijer Gutić obezbijedio novac za kupovinu stanova u ulici Muamera Omerbegovića na broju 3 u Sarajevu.

  • Prema navodima Žurnala, Gutić je za vrijeme ministarskog i premijerskog mandata u Tuzlanskom kantonu stekao dva stana u Tuzli – jedan u naselju Sjenjak, a drugi u naselju Slavinovići. Ali i posjedovanje tih stanova premijer je opovrgnuo pred Općinskim sudom u Tuzli.

    U telefonskom razgovoru premijer Gutić je opovrgnuo takve tvrdnje ističući da je stan u Sarajevu kupio njegov rođak, pročitajte i DEMANTIJ.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,