Nedjelja, 27. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Premijer Gutić: Vlada TK posebnu pažnju posvećuje podršci boračkoj populaciji

U Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli danas je održana izvještajna sjednica Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom razmatrani su i usvojeni izvještaji o radu Saveza za 2016., te utvrđen program rada i aktivnosti u tekućoj godini.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić, premijer Kantona Bego Gutić i resorni kantonalni ministar Fahrudin Skopljak.

U svom obraćanju premijer Gutić je istakao da Vlada Tuzlanskog kantona posebnu pažnju posvećuje podršci boračkim kategorijama.

„Mi smo obećali da će prava boračke populacije biti prioritet u našem radu i danas sigurno sve kategorije boraca uživaju nešto više prava nego što je to bio slučaj ranije. Prije svega kašnjenja isplata iz domena dopunskih prava boraca i članova porodica su u zadnje vrijeme smanjena na jednu prihvatljivu i razumljivu mjeru. U protekle dvije godine pokušavamo da oživimo i program koji je u jednom periodu bio zaustavljen, a to je Program stambenog zbrinjavanja.

Po prvi puta smo realizirali Program poticaja za zapošljavanje, namijenjen isključivo boračkoj populaciji” sumirao je premijer Gutić i dodao da su tu i projekti od općeg značaja, podizanje bisti našim herojima odbrambeno oslobodilačkog rata i izrada monografije II Korpusa ARBiH.Na kraju obraćanja, premijer Gutić se svim demobilisanim borcima, kao i ostalim pripadnicima boračke populacije, zahvalio na razumijevanju koje pokazuju naspram aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona, te obećao da će boračka populacija u Vladi Tuzlanskog kantona uvijek imati iskrenog partnera i pruženu ruku podrške, navedeno je iz ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje