Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Premijer Gutić: “Prirodno je da Tuzla bude domaćin sajma energetike ENERGA”

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić razgovarao je danas o sadržaju i konceptu ovogodišnjeg Međunarodnog sajma energetike ENERGA u Tuzli sa predsjednikom Uprave Tuzlanskog sajma Zlatkom Alidžanovićem, projekt menadžerom Jadrankom Kušljugić i savjetnikom Radmirom Žilićem.

Sasvim je prirodno da Tuzla bude domaćin ovog sajma“, rekao je ovom prilikom premijer Gutić te napomenuo „kako će Vlada Tuzlanskog kantona podržati manifestaciju kojoj je cilj afirmacija domaće proizvodnje.“ Uz sugestiju da se u sajamske aktivnosti uključi što više firmi sa područja Tuzlanskog kantona te potraže i one kojima su u osnovi djelatnosti obnovljivi izvori energije, premijer Gutić je predstavnicima Tuzlanskog sajma preporučio i neke od mogućih izlagača i partnera.

Predstavnici Sajma prezentovali su novosti koje će obilježiti ovogodišnje poslovne susrete. Fokus Međunarodne konferencije i sajma, koji će biti održani od 9. do 12. juna 2015. godine, bit će na dvije centralne teme.

Sadržaj sajma ove godine bit će redizajniran, rečeno je ovom prilikom, a za konačno definisanje sadržaja bit će neophodna saradnja sa Ministarstvom industrije, energetike i rudastva Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,